Venku je sice parno, ale azylový dům HANNAH Orlová nemá možnost připojení na centrální ohřívání, musíme tedy myslet na zimu v létě. Právě léto je tou nejvhodnější dobou pro návoz koksu, kdy jednak nemusíme myslet na to, že bychom sklízeli v dešti a chladu, ale také z ekonomického hlediska je tento návoz koksu pro nás méně finančně zatěžující než na podzim. Každoročně tento svoz připravujeme na léto a letos se nám to opravdu podařilo. Vzhledem k tomu, že u nás v azylovém domě ubytováváme rodiny s dětmi, neváhali jsme požádat některé otce o pomoc se sklízením koksu. Dva otcové rodin naši výzvu neodmítli a postavili se k práci zodpovědně a každý, jak se říká, chvilku tahal pilku. Jednu fůru koksu máme za sebou a pomáhali nejen otcové, ale i děti nechtěly nechat své tatínky ve „štychu“, tak chvilkama přiložili ruku k dílu. Koksový den rychle utekl a v azylovém domě se chystáme na další. Věříme, že i tentokrát to půjde s pomocí pár ochotných chlapů jako po másle. Nejvíce bychom však chtěli poděkovat panu Jiřímu, který neváhá sám kontaktovat pana údržbáře, zda nechce s něčím pomoci. Pan Jiří je nám zde po celou dobu ubytování velkou oporou v jakékoliv manuální činnosti, která vyžaduje chlapské ruce, když pan údržbář není v práci.

Bc. Martina Wiśniowská
vedoucí pracovník AD HANNAH Orlová