září

Během července uspořádal Program pro pěstounské rodiny, pobočky Český Těšín a Frýdek-Místek příměstský tábor pro 26 dětí.

První den jsme vystoupali na vrch Studeničný a jak napovídá jeho název, některé odvážné děti se tam vykoupaly v opravdu studeném bazénu. Další den jsme navštívili Interaktivní učebnu biologie v Třinci, kde se děti naučily poskytovat první pomoc, vyzkoušely si resuscitaci na figurínách a někteří si vyzkoušeli vestu, která simuluje 9. měsíc těhotenství. A to vše pod vedením zkušeného záchranáře. Ve středu a pátek jsme se v horkých dnech mohli zchladit v bazénech na koupališti v Českém Těšíně. Největší atrakcí pro děti byly samozřejmě skluzavky a tobogán. Nechyběla ani návštěva dopravního hřiště v Českém Těšíně, kde děti trénovaly jízdu na kole a koloběžkách a také pravidla silničního provozu. Čtvrtek se nesl v duchu dovádění na trampolínách v Jump Centru Frýdek-Místek, děti byly nadšené. Během tábora jsme se mohli opět lépe poznat, vznikala nová přátelství a budeme se těšit na příští rok! Zajímavý program si mohly děti užít zejména díky podpoře Grantového programu Hyundai Motor Manufacturing Czech „Společně“.