prosinec

Poslední listopadový den jsme měli tu možnost prezentovat na MSK služby SD pro lidi s duševním onemocněním.

MSK připravil pro zdravotnické pracovníky, kteří se věnují lidem s duševním onemocněním workshop, kde i poskytovatelé SS mohli prezentovat své aktivity.

Program byl rozdělen do dvou částí. První se odehrála v sále zastupitelstva, kde s přednáškou vystoupil MUDr. Petr Šilhán, který mluvil o reformě v  psychiatrické péči v regionálním kontextu, dále přednášeli o stacionární péči pro lidi s duševním onemocněném MUDr. Alexandra Beránková, MUDr. Alexandra Sedlářová, MUDr. Monika Weimerová.

Zdravotníci zas získali informace o systému sociálních služeb, včetně příkladů z praxe poskytovaných sociálních služeb pro osoby s duševním onemocněním. V druhé části pak v předsálí probíhal coffee break, kde se neformálně představovali všichni účastníci. Z naší strany jsme předávali informace jak pracujeme s našimi klienty, jak je podporujeme. Pro tuto příležitost jsme vytvořili informační mapku, která snad usnadní orientaci všem, kteří potřebují pomoc nebo třeba jen poskytnou kontakty.

Bc. Šárka Gaudková, DiS.

MAPA středisek pro osoby s duševním onemocněním ke stažení ZDE