srpen

"Policie se bát nemusíme!" Tento název nesla akce pro děti, kterou si s pomocí Městské policie Orlová nachystala sociální pracovnice azylového domu HANNAH Slezské diakonie Klára Majerová. Cílem této akce bylo ukázat dětem, že policista není žádný bubák a že je jejich náplní práce je, nás chránit a pomáhat nám. Účastnili se všechny děti i toho nejútlejšího věku, které pana policistu pozorovaly alespoň z pohodlí svého kočárku. Přišly se podívat také maminky a jeden přítomný tatínek. Strážník městské policie dětem hovořil o slušném a bezpečném chování, které demonstroval na připravených pracovních listech. Děti byly velice šikovné, pana strážníka celou dobu aktivně poslouchaly a samy přikládaly zkušenosti ze svého života, kdy se setkaly s nebezpečnými situacemi. Za odměnu dostaly děti bonbóny, nálepky ve tvaru veselých smajlíků a mohly si vyzkoušet opravdovou vestu a helmu takového strážníka městské policie. Dokonce zde došlo k zatčení! Které však skončilo propuštěním pachatele po vypočítání jednoduchého matematického příkladu. Nakonec nám strážník ukázal opravdovou zbraň a zahoukal nám na šťastnou cestu policejní houkačkou … Děkujeme Mětské policii Orlová