leden

Již od loňské prosince se můžeme, ve středisku BETANIA Komorní Lhotka, domov pro seniory, pochlubit zbrusu novou koupelnou. Stará koupelna prošla celkovou rekonstrukcí a byla uzpůsobena potřebám klientů střediska. Původní koupelna nevyhovovala potřebám péče o částečně a především zcela imobilní uživatele. Na projektový záměr opravy koupelny přispěla finanční dotace z Moravskoslezského kraje. Za poskytnuté finance byla vyměněna dlažba a obklady, zastaralý a kapacitou nevyhovující bojler, sanitární technika, elektroinstalace a osvětlení koupelny, zárubně dveří byly vyměněny za širší a upravil se prostor pro sprchování, čímž se umožnilo používat elektrické zvedací zařízení pro imobilní klienty. Získaná dotace z Programu podpory financování běžných výdajů související s poskytováním sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok 2014, dala zelenou této velké změně, díky níž jsme vytvořili důstojné prostředí pro výkon hygieny umožňující kvalitnější život seniorům žijícím ve středisku Slezské diakonie BETANIA Komorní Lhotka.