březen

Dobrovolnické centrum Slezské diakonie Český Těšín nominuje k ocenění ceny Ď 2017 dobrovolnici Kateřinu Chalupovou. Dobrovolnice se účastní programu Dobrovolnictví potřebným lidem, v rámci kterého dochází do přirozeného prostředí nyní již 2 potřebných rodin, kde podporuje děti v učení a školní přípravě.

Jedná se o rodiny, které spolupracují se sociální službou Slezské diakonie SOCIÁLNÍ ASISTENCE Ostrava, Bohumín, pracoviště Ostrava. Jde o rodiny sociálně slabé, dá se říci sociálně vyloučené. Slečna Kateřina Chalupová se Slezskou diakonií spolupracuje od konce r. 2015, kdy se zúčastnila karvinského workshopu Hodina dobrovolníkem, aktivně působí jako dobrovolnice 1 rok.  Je  samostatná, spolehlivá, vstřícná a flexibilní. Tyto vlastnosti jsou nezbytné u dobrovolníků, kteří dochází do přirozeného prostředí, věnují se dětem z jiného sociokulturního prostředí, dětem s poruchami pozornosti, učení apod. Slečna Kateřina Chalupová vyniká kombinací empatického přístupu, přirozené autority a také svou ochotou a vstřícností, vč. dovednosti hledat nové cesty a způsoby, jak dětem s učením pomoci. Aktuálně se věnuje studiu 2 oborů na různých vysokých školách. Je příkladem studentky, která je aktivní a uplatňuje své teoretické poznatky v praxi takovým způsobem, že neváhá pomoci tam, kde je to skutečně potřeba, ale zároveň není v popředí zájmu společnosti.

Drže nám palce! 19. 4. 2017 se koná slavnostní udělování cen Ď v Kapucínském klášteře ve Fulneku. Ať bude výsledek jakýkoli, slečně Kateřině děkujeme za pomoc a spolupráci a přejeme jí nejen v dobrovolnictví, ale i v osobním a studijním životě hodně úspěchů.

Více informací k dobrovolnictví naleznete ZDE