listopad

Národní cenu sociálních služeb si odnesla sociální pracovnice EBEN-EZER Český Těšín - Zuzana Wronková

V úterý 10. listopadu 2015 proběhlo v prostorách pražské Novoměstské radnice 2 slavnostní vyhlášení Národní ceny sociálních služeb - Pečovatelky roku 2015. Program moderoval Alfréd Strejček,
který společně s patronkou ocenění paní Hanou Maciuchovou zpestřili program recitací veršů francouzské poezie. O hudební vystoupení se postarala mladá hudební formace GOJI z Hradce Králové.

Mezi oceněnými byla v kategorii Sociální pracovník také paní Zuzana Wronková ze střediska EBEN-EZER Český Těšín. Paní Zuzana pracuje ve Slezské diakonii jedenáctým rokem. Je člověkem s otevřeným srdcem a odzbrojujícím stálým úsměvem na tváři. Do práce přichází vždy v dobré náladě, pracovní den začíná rozhovory s uživateli služby, je pro ni důležité znát jejich potřeby a přání. Zároveň dává podporu pracovníkům v sociálních službách, které koordinuje. Ve své práci k lidem přistupuje citlivě, ale zároveň otevřeně a přímo. Nebojí se řešit i složité situace, ve kterých umí odložit emoce. Je člověkem optimisticky naladěným. V práci jsou velkou výhodou její organizační schopnosti, které uplatňuje nejen při běžném provozu, ale zejména při krizových či havarijních situacích. Umí zachovat chladnou hlavu, díky níž se i ostatním vše řeší líp.

Naší milé kolegyni upřímně blahopřejeme a Slezské diakonii přejeme samé pracovníky, kteří do života potřebným vnáší světlo a lásku.