Dne 10. července 2015 jsme měli tu čest u nás přivítat zhruba 30 mladých lidí z Koreje. Na cestu k nám si našetřili prodejem jídla. Připravili si pro nás bohatý a velmi zajímavý program.  Na začátek nám pomocí fotoprojekce představili své křesťanské zázemí u nich doma.

Program našich hostů byl promyšlený do detailů, byl svižný a stále poutal naši pozornost.  Zcela uchvácení jsme byli při sledování kouzel a triků. Se zatajeným dechem jsme shlédli klasické bojové umění   taekwondo. Společně jsme hledali ve skrývačce prezentované na plátně předměty typické pro Koreu. Následovalo pantomimické představení znázorňující cestu do nebe, která často nebyla zpřístupněná těm, kteří ji brali jako samozřejmost nebo si ji chtěli koupit.

Závěrem návštěvníkům vedoucí střediska EBEN-EZER přiblížila Slezskou diakonii, její hlavní poslání a význam. Toto setkání bylo velmi příjemné, přátelské a milé a všichni účastníci si jej velmi užili!