září

Ministryně Marxová navštívila Slezskou diakonii

V úterý 30. září zavítala ministryně práce a sociálních věcí, Michaela Marxová, v rámci návštěvy Frýdku-Místku na středisko Slezské diakonie SÁRA Frýdek-Místek.

Paní ministryně společně se svými poradci navštívila město Frýdek-Místek a při této příležitosti zorganizovalo vedení města návštěvu nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb ve městě, mezi nimiž je i Slezská diakonie. Paní ministryni na středisko doprovodil primátor města, Michal Pobucký, vedoucí odboru sociálních služeb, Jarmila Kozlová, a další zástupci města a magistrátu. Zde je přivítala ředitelka Slezské diakonie, Zuzana Filipková, společně s Petrem Wiselkou, Janem Savickým a Veronikou Raszkovou.

„Návštěvu jsme zahájili prohlídkou prostor střediska a setkáním s klientkami azylového domu pro ženy a matky s dětmi. Vše probíhalo v příjemné a přátelské atmosféře,“ uvádí Raszková. Následně se zúčastnění setkali a u kulatého stolu nad tématem řešení otázky bezdomovectví na území města Frýdku-Místku, kde zástupci Slezské diakonie blíže představili svou činnost. Paní ministryně ocenila profesionalitu a komplexnost práce středisek Slezské diakonie a také výbornou součinnost s vedením města. „Jsem velice ráda, že paní ministryně ve svém nabitém programu našla prostor pro návštěvu Slezské diakonie a diskusi s našimi pracovníky. Bylo to velice zajímavé setkání a snad mohu říci, že to byla také jedna z nejpříjemnějších návštěv ministra práce a sociálních věcí ve Slezské diakonii,“ shrnuje Zuzana Filipková.