Dne 10. 5. 2015 proběhla v azylovém domě HANNAH Orlová akce pro maminky s názvem "Jak být krásná?", kde měly uživatelky azylového domu možnost celý den se zkrášlovat.

Před akcí jsme oslovili známé, kamarády a přátele, zda nemají k dispozici líčidla, krémy, šampony či barvy na vlasy a zda by je chtěli k této příležitosti věnovat. Nasbírala se slušná hromádka kosmetiky a tak mohla akce začít.

Naše sociální pracovnice Klára Majerová oslovila svou sestru, vyučenou kadeřnici, zda by přišla naše ženy ostříhat a ta ráda souhlasila. Když v neděli přijela na azylový dům kolem dvanácti hodin, ženy byly již netrpělivé a čekaly. Kadeřnice ženy krásně ostříhala, vyfoukala vlasy a dvěma ženám se podařilo také sehnat barvu a udělat kompletní změnu. Dále si ženy nechaly upravit a nalakovat nehty, a poté se přešlo k samotnému líčení. Výběr líčidel byl hezký, a tak jsme mohly my pracovnice, kosmetičky amatérky, trochu experimentovat, což se nám dle projevu uživatelek snad povedlo.

Nejdříve měla akce probíhat bez dětí, ale vzhledem k tomu, že některé maminky neměly bohužel jak zajistit jejich péči a děti byly příliš zvědavé na to, jak jejich maminky budou vypadat, byly po celou dobu s námi a přihlížely.

Vše bylo nafoceno, uživatelky souhlasily s uveřejněním fotek, a tak sami máte možnost posoudit, jak se nám zkrášlování podařilo. Ženy byly spokojené a co jsme měli možnost slyšet od našich mužských uživatelů, tak ti také.

Prezentaci s fotografiemi proměn si můžete stáhnout a prohlédnout zde.

pracovnice v přímé péči AD HANNAH Orlová