září

Stejně, jako v minulých letech, i letos se tři klienti střediska EFFATHA Nový Jičín, sociálně terapeutické dílny, vypravili do Bruntálu, aby zde ukázali, že mají „šikovné ruce“.

Každoročně  dáváme příležitost jiným klientům. Šanci mají všichni. Stačí chtít, trénovat a dát do toho vše. V letošním roce se podařilo obsadit úžasné 3.místo a to p.Martinovi a p.Miladě,  sl.Katka získala 4.místo. Zabodovali jsme v kategorii keramika a ve volné kategorii – výroba šperků, kde paní Milada vyráběla náušnice technikou „šitý korál“. I přesto, že je paní Miladě již 68let, dokázala svou neskutečnou pílí porazit i mnoho mladších soupeřů. Paní Milada je vzorem pro mnoho mladých lidí. Je plná života a energie, užívá si každého dne plnými doušky. Na soutěž jela s cílem užít si dne, využít šanci zúčastnit se nové výzvy. Od prvního okamžiku i přes svůj tělesný handicap neustále tancovala. Dokonce si nechtěla sednout ani u jídla. Oči ji zářily radostí.

Děkujeme všem našim klientům, že do toho jdou každoročně s námi!!!  Děkujeme, že přijímají nové výzvy s nadšením…  Jsou to právě tyto okamžiky, které nás všechny „nabíjí“.