Jako každým rokem i letos středisko LYDIE Český Těšín zorganizovalo u příležitosti Dne dětí v úterý 2. 6. 2015 veselé dopoledne pro stacionáře Slezské diakonie. Společně s pastorem Mgr. V. Ciesarem připravili další biblický příběh, tentokrát s názvem „Po stopách Noemovy archy“. Na zahradě střediska se ráno setkalo přes 50 dětí ze středisek SALOME Bohumín a EUNIKA Karviná, děti z MŠ a ZŠ Slezské diakonie, a také děti z MŠ Masarykovy sady v Českém Těšíně. Pro všechny zúčastněné byly nachystány veselé úkoly, kterými se musely děti prodrat a spolu s Noem, jeho rodinou a zvířaty se zachránit před povodní. Po úspěšné pouti rozbouřeným mořem všechny děti bezpečně dopluly do konce, kde byly odměněny sladkými balíčky a hračkami, které dostaly jednotlivá střediska. Počasí opět letos nezklamalo, Sluníčko doprovázelo dětský smích u každé soutěže. Vidět nadšení a radost dětí při plnění úkolů, bylo pohlazením po duši a výzvou do příštího roku. Opět jdeme do toho!

Jana Kadlubcová
vedoucí střediska LYDIE Český Těšín