duben

V pátek 1. dubna v 10.00 hodin se u radnice na Hlavním náměstí konal happening, který organizovala Slezská diakonie ve spolupráci s městem Krnov a Educo Centrem. Ke Světovému dni porozumění autismu se akcí na náměstí v Krnově připojili již podruhé. A stejně jako vloni svou podporu účastníci vyjádřili modrou barvou oblečení. Pro děti bylo připraveno malování na obličej a modré balónky, které na závěr akce vypustili k obloze. Ti co se akce nemohli zúčastnit a přesto chtěli vyjádřit svou podporu, si mohli doma rozsvítit modré žárovky, které se rozdávaly již 30. 3. na náměstí v Krnově. V Sobotu 2. dubna pak byl v Poradně rané péče MATANA, středisku Slezské diakonie připraven program pro rodiny s dětmi. V noci z 1. na 2. dubna se pak modře rozsvítil i ciferník radničních hodin. Radnice modře svítila až do pondělí 4. 4.

Můžete také shlédnou reportáž, kterou najdete od 15 minuty ve vysílání událostí v regionech viz níže.