listopad

Rodiny křesťanských iráckých uprchlíků, které již několik měsíců žijí v Českém Těšíně, navštívil v Komunitním centru Mojská americký velvyslanec Andrew Schapiro. Ten se například zajímal, jak se rodinám v Česku žije nebo, zda se chtějí jednou do Iráku vrátit.

Reportáž televize polar můžete shlédnout zde: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000006255/krestanske-uprchliky-navstivil-americky-velvyslanec

Poděkování velvyslance:

Vážená paní Filipková,

chci Vám poděkovat za Vaší pohostinnost, kterou jste mi poskytla během mé nedávné návštěvy v Českém Těšíně, kde jsem se s Vámi a Vašim týmem mohl potkat a diskutovat o Vaší práci v oblasti integrace uprchlíků v české společnosti.

Pro mě osobně byly rozhovory s iráckými azylanty o jejich snaze začít nový život tady u nás v České republice, jedním z největších povzbuzení během mé pracovní cesty na Moravě. Věřím, že zkušenosti azylantů a práce zaměstnanců Slezské diakonie při procesu integrace budou sloužit jako model práce druhým.

Byl jsem velice ohromen Vašimi výsledky a pozitivní energií, která zde panovala, a proto Vám a Vašemu týmu přeji mnoho dalších úspěchů.

Se srdečnými pozdravy

Andrew H. Schapiro