únor

Krásné gorolské prostory a poctivá práce lidí

Těmito slovy se dá charakterizovat výstava fotografií a rukodělných prací klientů Slezské diakonie, žáků Mateřské, základní a střední školy Slezské diakonie a uživatelů Dobrovolnického centra Slezské diakonie, produkty sociálního podniku Chrpa a básní uživatelů střediska JORDÁn v Gorolském turistickém informačním centru, v dřevěnce na Fojtství v Mostech u Jablunkova.

Nádherné prostory dřevěnky, které vybízejí k zamyšlení nad historií a poctivou práci Goralů jsou důstojným místem pro ruční práce lidí, kteří i přes své zdravotní omezení, jsou schopni vytvářet výrobky, které mohou sloužit lidem, či jim přinášet radost.

Co tedy můžete v Gorolském turistickém informačním centru vidět? Výrobky z keramiky, papíru, textilií a dalších materiálů, foto obrazy, básně. K vidění je také obraz, který nakreslil žák základní školy Slezské diakonie a který se toho času draží. Výtěžek dražby bude použitý na jeho fyzioterapii. Do dražby se může zapojit každý. Podrobné informace o dražbě lze nalézt na facebooku Slezské diakonie a stránkách školy Slezské diakonie.

Výstava potrvá až do 1. dubna 2017 v čase otevírací doby Gorolského turistického centra. Přijměte pozvání na výstavu, která je plná krásy, emocí, nadšení a smysluplnosti lidské práce.