Karnevalové masky, líčidla, paruky a převleky byly hlavním tématem posledních dnů ve středisku EBEN-EZER Český Těšín. Vše vyvrcholilo v úterý 17. února slavnostním karnevalem s názvem Druhá tvář. Příprava této velkolepé akce byla v režii zahraniční dobrovolnice z Německa Kathariny a její supervizorky. Na přípravě i samotném programu se aktivně podíleli také pracovníci i uživatelé.

V Německu je zvykem, že karnevalové rejdění se koná vždy v posledním kalendářním týdnu před začátkem postního období. Jelikož tradice ctíme, načasování této akce bylo pro nás předem dané.

Dobrou náladu a veselou atmosféru karnevalu ještě umocnilo nádherné slunečné počasí. Promenádu v maskách a tematicky zaměřený program jsme završili horkým kapučínem a voňavým koláčem. Každý si odnášíme nejen příjemné zážitky, ale i malou drobnost jako památku na příjemně prožitý čas.

Nyní jsme vkročili do období půstu, který je časem rozjímání a příprav na největší svátky roku, a to Velikonoce.

Bc. Halina Pientoková, DiS.
vedoucí středisek

EBEN-EZER Český Těšín, domov pro osoby se zdravotním postižením, sociálně terapeutické dílny

EDEN Český Těšín, denní stacionář