prosinec

60, takový byl celkový počet hráčů, kteří dorazili v sobotu 29. 11. 2014 na turnaj v badmintonu ve čtyřhře neregistrovaných hráčů o pohár vedoucího střediska BETHEL Třinec. Organizátoři turnaje se ani takto vysokého počtu přihlášených zájemců nezalekli a připravili pro začátníky a pokročilé hráče dobře zorganizovanou akci plnou krásných badmintonových zážitků a napínavých soubojů. Ty probíhaly nejen mezi stálými nadšenci pro hru z řad pracovníků Slezské diakonie, jejich rodinných příslušníků a přátel, ale i mezi hráči z různých amatérských badmintonových lig.

Manželé, partneři, kamarádi, kolegové z práce …., celkem 30 pohodových párů, dorazilo do sportovní haly v Třinci na Kanadě, a v kategorii mixy a muži odehráli ve svižném tempu moc pěkné zápasy, někdy sice napínavé a emotivní, ale nikoliv zákeřné či nesportovní. Na turnaj se dostavily skoro všechny věkové kategorie, v historii poprvé i děti hrajících rodičů, kteří si s raketou také dobře rozuměly a „dospěláky“ mnohdy pořádně překvapily i potrápily.

Díky skvělé atmosféře ve společnosti sportuchtivých lidí mohli všichni načerpat nové herní zkušenosti a pozitivní energii – někdo z dojmu spálených kalorií, někdo z kolektivu anebo z předvedených výkonů. Všichni hráči za svou bojovnost a výkony obdrželi z rukou náměstkyně pro sociální práci paní Mgr. et Ing. Romany Bélové a zastupitelky MSK ing. Kateřiny Chybidziurové diplomy a malou pozornost, ti nejlepší byli oceněni hodnotnými cenami.

Středisko Slezské diakonie BETHEL Třinec, které je již 4. rokem úspěšným organizátorem oblíbených turnajů, se i touto atraktivní formou přiblížilo veřejnosti a pozitivně ovlivnilo dění ve společnosti. Badminton je sport komplexní, nesmírně náročný, musí se v něm skloubit mnoho dovedností – tak jako v práci v sociální oblasti, proto všem aktérům, kteří se turnaje účastnili, patří velký obdiv a poděkování. A mohou se těšit na turnaj příští, který se bude konat 18. 4. 2015.

Poděkování patří středisku BETHEL Třinec za organizaci, kuchařkám za výborný oběd

a sponzorům: Ing. Kateřina Chybidziurová, fa Bajusz, BEREKA RaK s.r.o.,

p. M. Jadamus, Těšínské jatky s.r.o.

Umístění:

Pokročilí: