duben

Pod tímto názvem se v úterý 11. 4. 2017 uskutečnila jarní duchovní konference pro pracovníky Slezské diakonie. Přes sto dvacet účastníků se usadilo ve velkém sálu DVC a rozezpívalo u prvních písní. Po biblickém úvodu, který přednesl pastor Emil Macura z Karviné, jsme se zaposlouchali do přednášky o významu Velikonoc z křesťanského pohledu, který přiblížil bratr biskup Mgr. Jan Waclawek. Paní ředitelka poděkovala panu biskupovi za dlouholetou spolupráci. O židovském pohledu na svátky Velikonoc, resp. o Pesachu a sederové večeři vyprávěl pan docent Tomáš Novotný z Ostravy. Účastníci měli příležitost ochutnat jednotlivé části sederové večeře, naučit se typickou píseň, která se u této příležitosti zpívá, a taky se ptát otázky ohledně židovského náboženství. Součástí konference byli opět svědectví pracovníků, ale i krátká soutěž. Jako dárky pro hosty i členy hudební skupiny připravili organizátoři v tomto roce, který je Rokem vzdělávání, růstu a překonávání bariér, zasazené rostlinky a léčivé bylinky.

Letošní jarní duchovní konference byla výbornou příležitostí k vzdělávání o významu Velikonoc, ale i k modlitbám a k přípravě na události Velkého týdne, ve kterém se právě nacházíme.