Vyšel čtvrtletník Informátor 2/2017, který je již nyní k dostání na pultu v Informačním centru Slezské diakonie, nebo si ho můžete přečíst na naších webových stránkách ZDE.

Nový díl Informátoru vám přináší:

• Rozhovor s docentem Tomášem Novotnym, který byl hostem duchovní konference Slezské diakonie.

(celý rozhovor si můžete přečíst na webových stránkách po rozkliknutí odkazu přímo v časopise nebo ZDE)

• Jak výtěžek z koncertu splnil uživatelům JORDÁNU Třinec jejich přání?
  • Žít podle svého - rozhovor s panem Kamilem, kterému se povedlo na své cestě životem udělat velký pokrok vpřed, poděkování pracovníků střediska RÚT Frýdek-Místek patří Nadaci rozvoje zdraví. Pan Libor se s námi podělil o své zkušenosti z praxe v kavárně Pamoja, kde s podporou pracovnice RÚT Třinec, sociální rehabilitace získával nové pracovní zkušenosti.
  • Hudba léčí, oživuje samotu, sbližuje… dobrovolníci z Dobrovolnického centra v Krnově nyní mohou klientům zpříjemnit dny zpěvem s doprovodem na drobné hudební nástroje.
  • Soňa Kantorová ve svém úvodníku k hlavnímu tématu časopisu „Projektová činnost ve Slezské diakonii“ říká „Proč ne?“, představuje úspěšný projekt mobilní Kavárny u Lidušky a hovoří o plánech v oblasti bydlení, kdy Slezská diakonie připravuje projekt dlouhodobé a intenzivní pomoci osobám, které z různých důvodů bydlení ztratili, a také lidem, kteří již bydlí, ale jsou ohroženi ztrátou svého domova.
  •  Rozšířit teoretické znalosti studentů, zvýšit jejich motivaci pro práci v sociálních službách, přispět ke zvýšení statutu profese pracovníků v sociálních službách, to byly cíle Kariérního dne. Jak se je povedlo naplnit hovoří Lenka Waszutová.

Více o čtvrtletníku Informátor také ZDE.