Dobrovolnické centrum Slezské diakonie uspořádalo sérií 3 workshopů s názvem HODINA DOBROVOLNÍKEM

Karviná, Třinec, Ostrava: Slezská diakonie zrealizovala 3 workshopy pro veřejnost, v rámci kterých se lidé mohli nejen dozvědět o dobrovolnictví, ale rovnou si vyzkoušet, jaké je to být dobrovolníkem. Všechny workshopy uvítaly návštěvy uživatelů domovů HOSANA Karviná, EBEN-EZER Český Těšín a DUHOVÝ DŮM Ostrava, dobrovolníků a také předškoláků Markétky, Štěpána a školáka Sebíka, kteří nám ukázali, jak se počítá nejen ve školním pracovním sešitu. Hlavní aktivitou byla krátká přednáška o Slezské diakonii a dobrovolnictví doplněná povídáním u společného zdobení hrníčku, který si každý účastník ztvárnil a jako své originální dílo mohl ponechat. Organizační záštitu nám poskytla Regionální knihovna Karviná a Knihovna města Ostravy, finanční podporu MV ČR a Moravskoslezský kraj. Děkujeme. A velmi se těšíme na nové, zvídavé tváře zájemců o dobrovolnictví v dalších setkáních na podzim tohoto roku. Sledujte aktuality na www.slezskadiakonie.cz nebo www.dcsd.cz.
Pokud Vás dobrovolnictví zajímá, můžete se na nás obrátit i mimo workshopy: tel. 731 130 175, e-mail l.protivanska@slezskadiakonie.cz.

Mgr. Lucie Protivanská, koordinátorka dobrovolnictví
V Českém Těšíně dne 13. května 2016