prosinec

Celkem 235 vánočních dárečků bylo nakoupeno, zabaleno a dovezeno pro uživatele center Slezské diakonie. Realizaci této radostné akce vděčíme dlouholetému německému partnerovi, nadaci Naemi-Wilke-Stift z Guben a její sítí místních partnerů. V nejbližších dnech proběhnou vánoční setkání a předávání dovezených balíčků v těchto centrech: Eben-Ezer, Betezda, Hosana, Azylový dům pro matky s dětmi Sára Frýdek-Místek, Sára Petrovice, Hannah Orlová, Chana Bruntál a dále Sociální asistence Třinec, Bohumín, Ostrava, Karviná, Orlová, Albrechtice.

Zatímco loňský transport vánoční nadílky provázela sněhová kalamita, tu letošní potkala nečekaná porucha německé dodávky u  polských Gliwic. Ředitel nadace, pastor Süß a dále pastor Voight ze Samostatné evangelické luterské církve městečka Guben, kteří transport dárků doprovázeli, přijali pozvání k přenocování v rodině jednoho místního pastora. Pracovníci Centrum Misji i Ewangelizacji, které stejně jako Slezská diakonie očekávalo balíčky, zorganizovali druhý den ráno pomoc tím, že vyslali svoje auto do Gliwic. Dárky byly přeloženy a posléze dovezeny pastorem M. Londzinem do Českého Těšína. Nadílka doputovala do jednotlivých center Slezské diakonie s jednodenním zpožděním. To ovšem nikdo z jejich adresátů nepostřehl. Plánovaná radost konkrétních obdarovaných nepozbude na kráse, a to tím více, že v pečlivě a s láskou zabalených dárcích najdou jejich adresáti přesně to, co si přáli. Kouzlo akce totiž spočívá v tom, že dárce přesně ví, pro koho dárek balí a co má být jeho obsahem.