říjen

DĚKUJEME ZA PODPORU

Středisko LYDIE Český Těšín, sociálně aktivizační služby touto cestou děkují společnosti ArcelorMittal Ostrava a.s., za finanční podporu při organizování historicky prvního příměstského tábora pro děti s poruchou autistického spektra. Společnost Arcelor Mittal nás podpořila finanční částkou 10 000 Kč, kterou jsme použili k nákupu sportovního náčiní a pomůcek.
Na přelomu července a srpna jsme připravili pro 11 dětí ve věku od 6 do 10 let bohatý táborový program s názvem „Ostrov pokladů“.  Děti si užily výlety, koupaliště, jízdu na koni, čas tvoření a rovněž čas na sportovní vyžití. Důležité pro nás bylo, aby děti trávily svůj volný čas úplně stejně jak jejich kamarádi. Děti s poruchou autistického spektra mají potíže v oblasti navazování kontaktů, vyrovnávání se s prohrou, mají rovněž úzkosti z překonání nových věcí. Málo kdy se bez rodičů nebo asistenta někde sami dostanou. Během tábora jsme vše společně zvládli a úsměvy, na tvářích našich malých námořníků to jen potvrzovaly. Příštím rokem plavbu opakujeme a jdeme do toho se stejným nadšením!
Zakoupené sportovní náčiní a pomůcky jsme během tábora využili na 100% a v průběhu celého roku ještě využívat budeme v rámci sportovního kroužku, který naše služba nabízí.
Velké díky společnosti ArcelorMittal, velice si toho vážíme. Děkujeme rovněž panu L.Rachmanovi ze společnosti Arcelor Mittal, který je naším dlouholetým dobrovolníkem za pomoc v průběhu tábora. Jsme nesmírně poctění jeho letošní plavbou s námi .

Za tým střediska LYDIE Český Těšín
Jana Kadlubcová