listopad

Hráči florbalového týmu FBC Ossiko Třinec podpoří 22. listopadu 2016 projekt Dobrovolnického centra Slezské diakonie Kavárnu u Lidušky v Nemocnici v Třinci. Hráči souhlasili, že vymění své florbalové hole, dresy za hrnečky, talířky, skleničky a vše, co budou potřebovat v roli dobrovolníků, tak aby mohli obsluhovat klienty sociálních lůžek v Nemocnici v Třinci. Nebojte se! Chuť vítězit rozhodně neztratí!

​Klub FBC Ossiko Třinec funguje již od roku 2011 napříč generacemi od mladších i starších žáků přes dorostence, ale i dorostenky až po starší juniory a juniorky a nejstarší týmy v soutěži žen a mužů. Naši sportovní dobrovolníci jsou z řad kategorie mužů a nutno podotknout, že momentálně jsou v soutěži Moravskoslezského přeboru na 1. místě! Přijdou nám vypomoct již 22. listopadu a my se už teď těšíme na jejich bojovného ducha.

Tento projekt je financován z grantu České spořitelny. Dalšími dárci jsou Mamacoffee, s.r.o; De`Longhi Praga, s.r.o.; a Spolek milců čaje, s.r.o.

Chcete se i Vy stát dobrovolníkem v Nemocnici Třinec a jste starší 17 let? Kontaktujte koordinátorku dobrovolníků pro projekt Dobrovolníci v nemocnici Třinec paní Moniku Banotovou. (kontakt: mobil: 734 516 300, e-mail: m.banotova@slezskadiakonie.cz)

Monika Banotová
Slezská diakonie
koordinátor dobrovolníků v Nemocnici Třinec

Kavárna U Lidušky

Projekt Slezské diakonie "Kavárna u Lidušky" je projektem Dobrovolnického centra Slezské diakonie. Je realizován v Nemocnici Třinec, p.o. a domově pro seniory SAREPTA v Komorní Lhotce. Kavárenské setkání probíhá třikrát do měsíce a na přípravě kavárny a její obsluze se podílejí především dobrovolníci. Setkání je doplněno o zajímavý program. Dobrovolníci seniory nejen obsluhují dobrou kávou, kvalitním čajem, ale mohou si se seniory povídat a zpříjemnit jim tak dopoledne, či odpoledne.