duben

Rodina?

Toto téma s otazníkem doprovázelo účastníky jarní duchovní konference pro pracovníky SD, která se konala dne 14. dubna 2016 v Diakonickém a vzdělávacím centru v Českém Těšíně. V úvodu paní farářka Renata Firlová v příběhu o dvou synech ukázala na moudrost a lásku otce – otce pozemského i Otce v nebesích a důležitosti místa a času pro reflexi syna, který odešel z domu. Když však vstal a vrátil se, otec ho znovu přijal. V následujícím příspěvku Zdeněk Kašpárek sdílel výsledky sondy sociálního inženýrství v průběhu XXI. století.

Zatímco venku začalo pršet, druhá polovina konference přinesla milou atmosféru třineckých manželských večerů, jako čas zaměřen na vztahy, které vedou manželé Hlavenkovi. Mezi mnoha příspěvky, písněmi, velmi praktickým sdílením ze života pracovníků jsme tak mohli zažít jistou oázu. Velkou posilou na cestu byly i modlitby ve skupinkách.

Otazníky kolem rodiny tak otevřely místo pro její znovuobjevení jako oázu, místo radosti, tak jak onomu synu, který se zatoulal.

Mgr. David Pasz
duchovní služba ve SD