březen

Dětský karneval v Bohumíně

Začátkem února, jako každým rokem, uspořádala MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie na odloučeném pracovišti v Novém Bohumíně dětský karneval. Akce se zúčastnily děti z mateřské školy a přípravného stupně, žáci z tříd základní školy a děti ze stacionáře Salome.

Na karnevalu se sešlo více jak 30 různých dětských masek a převleků na motivy zvířecích, pohádkových a filmových postaviček. Program začal v dopoledních hodinách představením jednotlivých tříd, každá třída měla připravené krátké vystoupení v podobě různých písniček, básniček nebo tance. Následně probíhaly hry zábavnou a dovednostní formou pro malé i větší účastníky, díky kterým děti získaly mnoho dobrot. Maškarní rej byl zakončen taneční zábavou, kterou doprovázely rytmické dětské písničky.

Za vydařený průběh celého karnevalu se postaraly přítomné paní učitelky a asistentky pedagoga při organizaci, výzdobě, pouštění hudby, focení a obsluze kamery.

Eva Sikorová