červen

Dění v NZDM Pohoda Karviná

Poslední květnový den v klubu Pohoda patřil dětem. Ve spolupráci se Sociální asistencí Karviná, Orlová jsme pro naše klienty připravili zábavné odpoledne plné různých atrakcí, soutěží a krásných odměn. Na stanovištích plnili klienti postupně různé úkoly, museli překonat opičí dráhu plnou překážek, zdolat slalom, trefit míčkem do branky i do klauna a splnit vědomostní soutěž. Také si mohli zaskákat na trampolíně, zabojovat v sumo oblecích a nechat si na obličej namalovat krásné obrázky. Pro klienty jsme na zahradě upekli voňavé párky a mohli si dopřát také koblížek, kynutého medvídka a jiné dobroty. Nakonec si každý ze soutěžících klientů odnesl domů tašku plnou krásných odměn, dárků, překvapení a sladkostí. Jsme rádi, že nám nakonec počasí přálo, vysvitlo sluníčko a akce měla u klientů velký úspěch.
Další vydařenou akcí byl Workshop s karvinským raperem, úspěšným sportovcem a asistentem prevence kriminality městské policie Karviná, známým pod jménem Lukrecius Chang, který proběhl v NZDM Pohoda v pátek 16. 6. 2017. První část workshopu byla teoretická a zaměřená především na prevenci sociálně patologických jevů, rasismus, šikanu, alkohol, drogy i sociální sítě a nástrahy internetu. Klienti měli možnost zapojit se do soutěže o věcné ceny, CD a DVD.  Lukrecius Chang klientům představil projekt prevence kriminality a jeho neformální rapovanou znělku, kterou složil. Klientům pustil také videoklip „Syn“ ke stejnojmennému krátkému filmu, k němuž natočil úvodní soundtrack a videoklip „Za chyby se platí“, který ukazuje, jak rychle se člověk dostane na dno a jak těžké je se od dna odrazit. Nakonec přišla na řadu praktická část workshopu, ve které Lukrecius Chang společně se svým malým hostem Michalem Miki Tillerem, již nyní úspěšným karvinským sportovcem, předvedli ukázky bojových umění, především kickboxu. Za tuto část workshopu byli odměněni velkým potleskem. Všichni klienti se chtěli s úspěšnými sportovci a bojovníky vyfotit, žádali autogramy na papír i na ruku. Těší nás, že se akce líbila a zároveň nenásilnou formou působila na klienty preventivně.
Jak vidíte, v našem klubu se stále něco děje, naši klienti i my už se velmi těšíme na připravované akce, soutěž našich tanečních a pěveckých talentů, sportovní den, výtvarné tvoření, malování na trička, besedu s policií, grill party a hlavně na prázdninové výlety, na výšlapy do přírody i na různé atrakce.

Bc. Kamila Zítková, sociální pracovnice NZDM Pohoda