září
3. - 9. 10.

Den se sociálním pracovníkem je příležitostí pro všechny, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku práce sociálního pracovníka a na základě této zkušenosti pochopit jak sociální pracovníci pomáhají seniorům, lidem s postižením, lidem bez domova nebo lidem s jiným sociálním problémem.
Zvažujete studium sociální práce a poté uplatnění v sociálních službách?

Studium sociální práce a práce v sociálních službách je správnou volbou pro ty, kteří mají motivaci pomáhat druhým, jsou vnímaví k potřebám druhých lidí, jsou schopni druhé učit, pokud je to v jejich možnostech, jak si v nepříznivých situacích pomoci sami a tak zvýšit kvalitu svých životů.

Proto jsme také záměrně oslovili jak základní, tak střední školy, kde se mohou rekrutovat žáci či studenti se zájmem o studium sociální práce. Jsme velmi rádi, že vedení těchto škol reagovalo opravdovým zájmem a naše služby v uvedený týden navštíví. Na akci spolupracuje také naše velmi významná spolupracující vzdělávací instituce CARITAS - Vyšší odborné školy sociální Olomouc, jejichž studenti jsou připraveni zodpovědět na otázky návštěvníků této akce.

Hodinu se sociálním pracovníkem nabízíme v těchto střediscích sociálních služeb: EFFATHA Karviná, KONTAKT Karviná, HANNAH Orlová, SOCIÁLNÍ ASISTENCE Frýdek-Místek, BETHEL Frýdek-Místek, BETHEL Třinec Kanada, ARCHA Třinec, JORDÁN Třinec, SÁRA Třinec, SILOE Ostrava, DUHOVÝ DŮM Ostrava, INTERVENČNÍ CENTRUM Havířov, Poradna pro rodinu Havířov, Občanská poradna Havířov, TABITA Český Těšín, RÚT Český Těšín, BETHEL Bruntál, Rýmařov, EFFATHA Krnov, EDEN Nový Jičín. Více informací o jednotlivých střediscích a službách naleznete na www.slezskadiakonie.cz.

Zájemci, kteří chtějí využít této akce, kontaktují paní Veroniku Nyberovou na tel.: 731 120 262 nebo emailové adrese: v.nyberova@slezskadiakonie.cz.