Dne 6. 6. 2015 se v azylovém domě HANNAH Orlová uskutečnil „Den Dětí“ spojený s opékáním párků. Počasí nám přálo, jelikož teploty se vyšplhaly na téměř 30°C. Děti neváhaly ani chvíli a celou akci zahájily políváním vody z bandasek. Běhaly po celé zahradě, dováděly a smály se.

Pak se děti rozdělily do družstev a soutěžily v nejrůznějších disciplínách (běh s míčkem na lžičce, hod na kostky, skákání v pytli, motání do toaletního papíru… atd.). Nakonec byly všechny děti odměněny tím, že si musely na zahradě hledat poklad. Poklad obsahoval samé laskominy (oplatky, piškoty a bonbóny). Po celou dobu akce byl zajištěn pitný režim pro děti, drobné pohoštění a nakonec akce otcové dětí rozdělali oheň a opékaly se párky. Někteří uživatelé se také vrhli do grilování křidélek.

Samozřejmě nechyběla dobrá hudební kytarová atmosféra v podání jednoho z otců. Závěrem mi snad dají všichni za pravdu, že to byla pěkná a vydařená akce, které se zúčastnili téměř všichni uživatelé azylového domu.

Pracovník v sociálních službách
HANNAH Orlová, azylový dům