prosinec

Vánoce v klubu Pohoda

Pohoda znovu mohla zažít kouzelné Vánoce a to díky dárkům z Německa. Naše zařízení mohlo potěšit celkem 30 klientů, pro které byly dárky určeny. Sociální pracovníci vybírali zejména klienty, kteří pocházejí ze sociálně ekonomicky znevýhodněných rodin, pro které jsou Vánoce obzvlášť vzácné.

Vánoce v klubu už se chystaly od rána. Celý pracovní tým se pustil do příprav, kde nechyběly různé dobroty, které patří k vánočnímu stolu. Na tuto akci se už klienti těšili od začátku prosince, a proto moc dobře věděli v který den a přesnou hodinu Vánoce v klubu začínají. Někteří nedočkavci před klubem čekali už hodinku předem. Ve dvě hodiny vypukla očekávaná akce, kdy všichni usedli na sedačky a jejich oči směřovali na hromadu dárečků pod stromečkem.  Každý se mohl občerstvit na připraveném rautu, mezitím došlo k poděkování a shrnutí celého roku v klubu. Klienti nám zatleskali a zazpívali koledu, na kterou se nedá zapomenout. K Vánocům už neodmyslitelně patří řízek a bramborový salát, což nemohlo chybět ani u nás. Klienti si postupně přišli pro svou porci a naplnili si svá břicha. Dále program pokračoval ve vánoční atmosféře, kde se společně tancovalo, smálo a vykládalo. Po té došlo k nejočekávanější chvíli a to rozbalování dárečků z Německa. Každému klientovi byl předán balíček s jeho jménem, protože kdyby se na dárky vrhli sami klienti, nedopadlo by to asi moc dobře.  Před rozbalováním nechyběla ani společná fotografie na památku.  Rozbalení dárečků probíhalo rychlostí blesku a s velkým ohlasem. Rozzářené oči klientů hovořily za vše.  Každý klient ve svém balíčku našel něco, co mu udělalo radost. Na úplný závěr nám klienti poděkovali a někteří i dokonce objali. Šlo vidět, že pro některé to byly jejich nejkrásnější Vánoce.

Ještě jednou bychom chtěli mnohokrát poděkovat do Německa nemocnici Guben a hlavně těm, kdo tyto dárečky pro naše klienty připravili.

Přejeme všem zaměstnancům hodně Božího požehnání do Nového roku 2016.

Pán Ježíš ať vede jejich životy jak v práci, tak i doma a žehná jim ve všem.

Každý ať dá, jak si předsevzal v srdci, a ne se zármutkem nebo z donucení. Vždyť radostného dárce miluje Bůh. Bůh je mocen  rozhojnit při Vás každý dar milosti, abyste měli vždycky ve všem úplný dostatek a měli hojnost pro každý dobrý skutek.

2. Kor. 9, 7-8

Pracovníci střediska Slezské diakonie