leden

Žáci a učitelé MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie se sídlem v Českém Těšíně uspořádali tradiční Novoroční koncert. Letos se role pořadatele ujali pracovníci pobočky v Bohumíně a připravili prostory v místním kostele Slezské církve evangelické a.v.

Novoroční koncert proběhl 14. ledna a žáci a učitelé MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie se sídlem v Českém Těšíně pozvali na tuto jedinečnou akci nejen rodiče a příbuzné žáků, ale i širokou veřejnost z Bohumína a okolí.

Kostel se zaplnil do posledního místa a do lavic usedli významní hosté. Vedení Slezské diakonie i vedení MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, žáci s doprovodem a všichni, kteří si přišli poslechnout zajímavý program.

Úvodní slovo pronesla paní Mgr. Dagmar Siudová a pak už se rozezněly tóny zvonkohry souboru Ostravské zvonky pod vedením paní Ewy Jelinek. Slovem provázela paní Jana Grollová a sólový zpěv přednesla paní Alena Skotnicová. Krásné tóny neobvyklých hudebních nástrojů, zvonků, vytvořily v chrámu mimořádnou atmosféru.

Závěr koncertu patřil všem žákům i pedagogům ze všech pracovišť Slezské diakonie. Všichni společně zazpívali píseň, která zároveň tvořila hlavní motto koncertu „Dál přece nejdete sami“.