červen

Když nám na mail přišla informace z místního Novojičínského rodinného centra o plánované charitativní dražbě pro malého Vojtíška, neváhala jsem ani chvilku a po dohodě s ostatními pracovníky i klienty sociálně terapeutických dílen EFFATHA Nový Jičín, jsme se ihned ozvali a rozhodli se podpořit Vojtíška i samotnou rodinu malého Vojtíka.

Vojtíšek trpí vzácnou genetickou poruchou, tzv. Hunterovou nemocí neboli mukopolysacharidóza II. typu. Že jste o této nemoci v životě neslyšeli? Není divu, protože tato choroba patří mezi vzácná onemocnění a vyskytuje se zhruba u jednoho z 150 000 chlapců. Za posledních 30 let byla diagnostikována asi u 25 pacientů, v současné době žije u nás s tímto onemocněním 8 chlapců.

Přispět tak našimi výrobky bylo pro nás „maličkostí“, která však pomůže. I díky nám se tak mohou vybrat penízky pro Vojtíška, penízky, které snad usnadní alespoň trochu péči o něj.

Naše výrobky jsou tak součástí charitativní dražby a pomůžou chlapci z naší komunity. Chceme nejen pomoci Vojtíškovi, ale zároveň dokázat okolí, že i lidé s postižením mohou pomáhat, že jim nejsou lhostejné osudy lidí v jejich blízkosti a chtějí pomáhat. Pomáhat dle svých možností.

Jak napsaly maminky z rodinného centra:  “.. s velkým dojetím jsme s kolegyňkou četly Vaše řádky! Lidé, kteří sami potřebují pomoci, chtějí pomáhat druhým! „

Pokud máte zájem zúčastnit se dražby, pojďte na: