Poslední květnový týden strávilo 8 klientů střediska EFFATHA Nový Jičín, sociálně terapeutické dílny a střediska RÚT Nový Jičín, sociální rehabilitace společný pobyt na farmě v Klokočově, konkrétně na farmě Františkův dvůr.

Projekt byl finančně podpořen Městem Nový Jičín, které přispělo částkou 20 500Kč, za což velmi děkujeme.

Díky této příležitosti jsme měli možnost rozvíjet nové pracovní dovednosti našich klientů, posílit jejich sebevědomí, ale také řadu našich klientů osamostatňovat. Někteří žijí s rodiči, kteří u nich zastávají řadu sebeobslužných činností, proto i takový pobyt pro ně znamená posílení jejich vlastního JÁ. Možnost "fungovat bez rodičů", trénovat krátkodobě možné osamostatnění - odchod z domova. Dokázat sám sobě - JÁ TO ZVLÁDNU!

Ale „nejen“ to.

Byl to úžasný týden – pracovali jsme, za svou práci jsme dostali finanční odměnu. Nevadily nám ani mozoly na rukou. Společně jsme prožili nezapomenutelné chvíle. Někteří z nás poprvé seděli na koni, svezli se povozem. Byli jsme tak blízko přírodě, zvířatům. Každý den byl pro nás něčím výjimečným a tak není divu, že na konci mnozí z nás plakali, když jsme museli odjet domů.

Již nyní se těšíme na další rok…. kam asi společně vyrazíme?!

Určitě to bude opět něco netradičního, co nás posune na naší cestě životem zase o kousek „dál“.