září

Oslava 15. narozenin služby SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN proběhla ve středisku EBEN–EZER Český Těšín v úterý 8. září 2015. Nechyběly fotografie zachycující dění v dílnách a informace o nabídce dílen a jejich pracovnících. Narozeninové oslavy se účastnili také bývalí uživatelé se svými blízkými, opatrovníci, bývalí pracovníci, zástupci Slezské diakonie.

Jistě dáte za pravdu, že k oslavám patří především dárky. Je nám přece již 15 let a proto prvním dárkem bylo předání občanského průkazu. Ke každé oslavě narozenin patří píseň, kterou zazpívali pracovníci a samozřejmě nechyběl dort se svíčkami.

Pro osvěžení paměti, co všechno služba DÍLEN zažila, jsme si zahráli hru „Riskuj“. Celou narozeninovou atmosféru podtrhla dvě vystoupení bratrů Molinových, kteří nám předvedli svůj hudební um. S radostí, s kytičkou i se slzou v oku jsme poděkovali všem stávajícím pracovníkům za jejich práci. „Až dosud nám pomáhal Bůh“ - význam názvu EBEN-EZER, to je motto, které nás provází v dobách dobrých i těch složitějších, aby tomu tak bylo i nadále, poprosila ve své modlitbě o požehnání této služby paní Miriam Prášilová.

Druhá část oslav probíhala v prostorech montážní dílny, kde na nás čekalo bohaté pohoštění, vůně grilovaných klobás a domácí pečené dobroty nás vybízely k posezení a k vzájemným rozhovorům.  Účastníci oslav si odnášeli sebou nejen radost z prožitého setkání, ale taky i první bezplatný výtisk novinových listů o práci v dílnách. DĚKUJEME, že jste přišli a společně jsme mohli prožít příjemné odpoledne.

Bc. Dagmar Bystroňová, DiS.

koordinátor programu služby DÍLEN