prosinec

Oslava výročí 15 let fungování DOMOVA

V roce 2001 se otevřely dveře domova pro osoby se zdravotním postižením ve středisku EBEN- EZER Český Těšín. Dne 29. 11. 2016 se konala oslava 15-ti letého výročí v nedaleké restauraci Ofsajd, kde se sešlo více než sto přátel domova. Uživatelé pozvali své rodiny, blízké či opatrovníky. Naše pozvání přijala také paní Zuzana Filipková, ředitelka Slezské diakonie, a pan Jiří Kaleta, člen představenstva Slezské diakonie, kteří se s námi podělili o své zážitky spojené s domovem. Příjemným překvapením bylo také předání finančního daru z rukou paní ředitelky od firmy Steeltec.

Do programu se zapojily děti pracovníků s hudebním vystoupením, drama skupina tvořena našimi uživateli s názvem Dr(e)ams, zabubnovali nám žáci Slezské diakonie společně s uživateli EBEN-EZERU a BETEZDY a na závěr proběhlo ocenění a poděkování současnému pracovnímu týmu. Ten při zapálené svíčce na výročním dortu zazpíval „Ódu na domov“, kterou složila p. Lidie T. (pracovnice domova).

„Domov“ znamená místo, kde se cítíme dobře, kde se rádi vracíme a kde nacházíme bezpečí, klid a prostor pro to, co máme rádi.  Naším přáním do dalších let je být takovým domovem a bezpečným přístavem pro ty, kteří to potřebují.